Ansökan 2017

Ansökan till skolans heltidsutbildningar 2017 är öppen! Sista ansökningsdag är tisdag 18 april. Mer info om de olika ansökningsuppgifterna hittar du under fliken ansökan. Lycka till!

Skarpt läge för studenterna på utbilningen scenkostym i slutprojekt


Just nu jobbas det flitigt på översta våningen i skolans lokaler,
den 8 maj har musikalen Into the Woods premiär och alla kostymer till föreställningen tillverkas av våra elever.

Det är sistaårseleverna i scenkostym som i samband med sin kurs i Interpretation, att lära sig att tolka och jobba utifrån någon annans skisser, har fått möjligheten att jobba med Scenograf Ger Olde Monnikhof och avgångsklassen i musikal på högskolan för scen och musik i Göteborg.

Ger har gjort alla skisser som han sedan lämnat över till scenkostymsklassen som nu konstruerar mönster, skär till och syr kostymerna. Muikaleleverna kommer också på besök på Tillskärarakademin för att i två omgångar prova och få sina kostymer tillpassade.

Scenkostymslärarna Magdalena och Elisabeth tycker att det är ett spännande projekt med positivt utbyte för eleverna från olika skolor samtidigt som projektet är en nyttig insyn i arbetslivet.

– De får förståelse för varandras yrekesgrupper, säger Elisabeth Eriksson lärare i Scenkostym.

Åsa Fransson som går sista året på scenkostym tycker också att det är ett givande och bra projekt.
– Samarbetet går bra och man har fått ta mer eget ansvar, man blir trygg i sin framtida yrkesroll.

Om musikalen:
Into the Woods är en musikal skriven av Stephen Sondheims och James Lapines. Musikalen berättar historien efter de klassiska sagornas slut. Vad hände efter sagans sista fras ”Sedan levde de lyckliga i alla sina dagar”?

Scenkostym visar historiska underkläder på Röhsska museét

24 november – 12 januari
Studenter från utbildningen Scenkostym & Historiska dräkter på Tillskärarakademin i Göteborg visar historiska underkläder. Öppning av programmet sker den 24.11 kl 17.30. på Röhsska museét. Välkommen!